Kovan
Globalde standartlar belirlenmiş olsa dahi ülkemizde bölgesel olarak kullanılan kovan tipleri mevcut. Çerçeve ölçüleri ile belirtilen 22 lik 23 lük 24 lük ölçülerde kovanlar mevcut. Bu çerçevenin yükseklik ölçüsü. Bir kovan 10 çerçeve alabildiği gibi kimi arıcılar 8 çerçeve ile de çalışabiliyor.
Maske
Arıcının olmazsa olmazı. Ne kadar arı iğnelerinin siz de alerjik etkiye sahip olmadığını düşünseniz de mutlaka en basit kontrol de dahi giyilmeli. İçinde rahat ettiğiniz maskeyi deneyerek bulmalısınız. Tavsiyem tül kısmının rahatça etrafı görebildiğiniz bir tül olmasına dikkat edin.
Körük
Arıyı sakinleştirmek için deyin arıya karşı kullanmak deyin ikisi için de bir körüğe ihtiyacınız olacak. Alman tip ya da Türk tipi olmasında bir fark yok. Az kovanınız varsa ufak tipli tercih etmenizde fayda var. Mesele içinde ne yaktığınız ile ilgili. Kaba talaş, çam pürü, kuru defne yaprağı hızlı tutuşup işinizi kolaylaştıran malzemeler. Deneyerek siz de bulabilirsiniz. Doğal varoa mücadelesinde portakal kabuğu okaliptüs yaprağı ve defne yaprağı kullanabilirsiniz.
Eldiven
Başlangıçta kalın eldivenler sizi korusa da ne yazık ki çok geçmeden onların işinizi çok zorlaştırdığını fark edeceksiniz. Beyaz pudralı eldivenler hem arıların sizin kokunuzu alarak saldırganlaşmasını aynı zamanda daha rahat çalışmanızı sağlayacaktır. İlginç bir tespit olarak benim arılarım eldiven üzerinden sokmuyorlar.
El Demiri
Çerçeveleri birbirine yapışık haldeyken olduğu yerden sökmek, kenarını kaldırmak, üzerindeki bal mumlarını almak vs. işlemler için mutlaka bir el demiri şart. Gene tavsiyem odur ki elinize alın ve deneyin. Bu benim işimi görür diyerek. Bazı arıcılar çok basit ürünler kullanırken bazıları birkaç el demiri ile çalışır.